Yukola-Sharqiy Sibir va uzoq Sharq xalqlari tomonidan tayyorlangan baliq yoki bug'ularning quritilgan va quritilgan go'shti. Ba'zi joylarda yukola o'choq ustida dudlangan yoki quritishdan oldin ozgina tuzlangan.
Yukola Kuril orollari va bering dengizi sohilidagi mahalliy aholi tomonidan o'z ehtiyojlari uchun ishlab chiqariladi. Uzoq muddatli saqlash va tashish uchun qulay bo'lgan, shuningdek, qo'shimcha ishlov bermasdan ovqatlanish uchun qulay bo'lgan, uzoq o'tish paytida yo'lda ovqatlanish imkoniyatiga ega bo'lgan konserva sifatida odamni oziqlantirish uchun tayyorlanadi. Ochlikni yaxshi qondiradi, chanqovni keltirib chiqarmaydi. Ovqat pishirish uchun losos baliqlarining go'shti, shuningdek, Pike, oq baliq va boshqalar ishlatiladi.yukola qaynatiladi va undan birinchi taomlar tayyorlanadi[1]. Pastki navli baliqlar itlar uchun oziq-ovqat uchun quritiladi.
Yukola ostidagi baliq qatlamga kesiladi va quritish uchun relslarga osib qo'yiladi. Kechasi baliq muzlaydi, bir kunda eriydi, suvsizlanish jarayoni sodir bo'ladi. Havoning barqaror muzlash haroratida muzning sublimatsiyasi sodir bo'ladi. Yukolaning xususiyatlari stokfiskga yaqin
Доставка по городу Ташкент
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.