Ananas-xushbo'y hid va shirin ta'mga ega suvli tropik meva. U o'tkir barglari va yorqin sariq yoki oltin po'stlog'i bilan o'ziga xos shaklga ega.
Ananas vitamin C, a vitamini, B6 vitamini va k vitamini kabi vitaminlar manbai bo'lib, tarkibida marganets, Bromelain va sog'liq uchun foydali bo'lishi mumkin bo'lgan boshqa oziq moddalar mavjud.
Ananasni yangi iste'mol qilish mumkin, salatlar, smetanalar, kokteyllar, xamir ovqatlar va boshqa oshpazlik taomlariga qo'shiladi. Bundan tashqari, u turli xil shirinliklar tayyorlashda, konservalash va sharbat tayyorlashda ishlatiladi.
Ananasni tanlashda uning rangi, hidi va qobig'ining holatiga e'tibor bering. Pishgan ananas oltin sariq teriga va yoqimli hidga ega bo'lishi kerak. Ananasning pishganligini tekshirish uchun siz uni ozgina silkitishga harakat qilishingiz mumkin - pishgan ananas biroz harakat qilishi kerak.
Ananasning suvli va shirin ta'midan bahramand bo'ling, uni turli xil idishlarga qo'shing va uning ta'mi va ozuqaviy xususiyatlaridan bahramand bo'ling.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.