window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag() { dataLayer.push(arguments); } gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-M6NQB6MVE8');
Mannit bilan SEMI-LIQUID Agar
Mannitolning harakatchanligi va fermentatsiya qobiliyatini o'rganish
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Hayvonlar to'qimasini peptik hazm qilish | 20.00 |
Mannitol | 2.00 |
Kaliy nitrat | 1.00 |
Fenol qizil | 0,04 |
Agar | 3.00 |
* Quritilgan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 24 ° C dan past haroratda mahkam yopiq idishda saqlang, to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
1000 g distillangan suvda 26 g eritib oling. Mediyani to'liq eritib olish uchun aralashtirib, qaynatish uchun sekin olovda qizdiring. Sinov naychalariga quying va 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. To'g'ri salqin.
Tashqi ko'rinishi: shaffof bir oz opal, qizil
pH (25 ° C da): 7,6 ± 0,2
Ish printsipi:
Yarim suyuq mannitol agar mannitol fermentatsiyasi va bakteriyalarning motorli harakatlarini o'rganish uchun ishlatiladi. Hayvonlar to'qimasini peptik hazm qilish stafilokokklar kabi tezkor bakteriyalarning o'sishini qo'llab-quvvatlaydi. Agar 0,3% agarer tarkibiga ega bo'lsa, vositaning yarim qattiq tabiati motilligini aniqlashga yordam beradi. Mannitol fermentatsiyasi muhitda kislota hosil qiladi. Qizildan sariq rangga ko'rinadigan rang o'zgarishini ko'rsatib, kislotani aniqlaydigan fenol qizil pH ko'rsatkichi. Harakatsiz bakteriyalar atrof-muhit bo'ylab tarqalib ketgan, immobilizatsiya qilingan bakteriyalar esa faqat emlash chizig'i bo'ylab o'sadi.
Natijalarni sharhlash
Madaniyat xususiyatlari 18-48 soat davomida 35-37 ᵒ C da payvandlash (10 3 / ml) va inkübasyon so'ng kuzatildi.
Sinov shtammlari | Bank of America kodini kiriting | O'sish | Mannitolning fermentatsiyasi | Harakatlanish |
Escherichia coli | 35218 | Mo'l-ko'l | Ijobiy sariq | Ijobiy, o'sish emlashdan ancha oldin kuzatilmoqda, xiralashish namoyon bo'ladi |
Proteus mirabilis | 25933 | Mo'l-ko'l | Salbiy, rangi o'zgarmaydi | Ijobiy, o'sish emlashdan ancha oldin kuzatilmoqda, xiralashish namoyon bo'ladi |
Proteus vulgaris | 13315 | Mo'l-ko'l | Salbiy, rangi o'zgarmaydi | Ijobiy, o'sish emlashdan ancha oldin kuzatilmoqda, xiralashish namoyon bo'ladi |
Salmonella tifi | 6539 | Mo'l-ko'l | Ijobiy sariq | Ijobiy, o'sish emlashdan ancha oldin kuzatilmoqda, xiralashish namoyon bo'ladi |
Shigella sonnei | 25931 | Mo'l-ko'l | Ijobiy sariq | Salbiy, o'sish emlash yaqinida kuzatiladi, atrof-muhit shaffof bo'lib qoladi |
Staphylococcus aureus | 25923 | Mo'l-ko'l | Ijobiy sariq | Salbiy, o'sish emlash yaqinida kuzatiladi, atrof-muhit shaffof bo'lib qoladi |
Stafilokok epidermidis | 12228 | Mo'l-ko'l | Salbiy, rangi o'zgarmaydi | Salbiy, o'sish emlash yaqinida kuzatiladi, atrof-muhit shaffof bo'lib qoladi |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.