Quruq sut zardobi-pishloq va sutni qayta ishlash natijasida olingan oq kukun. Jarayon to'rt bosqichdan iborat bo'lib, tozalash, pasterizatsiya, qalinlashtirishni o'z ichiga oladi, quritish oxirgi bosqichda amalga oshiriladi. Mahsulot tarkibida oqsillar va laktoza mavjudligi bilan foydalidir, u biologik ahamiyatga ega, shuningdek, sport ovqatlanishini ishlab chiqarish uchun ishlatiladi, chunki u mushaklarning massasini tezda oshirishga imkon beradi. Zardob genetik modifikatsiyalangan mahsulotlarga taalluqli emas, uning tarkibida faqat tabiiy elementlar mavjud, ishlab chiqarish jarayonida ko'pchilik vitaminlar yo'qolmaydi, tarkibida qoladi. Taste pishloq, tvorog va kazein mahsulotlarini ajratib turadi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.