Qo'lda terilgan tanlangan mevalardan suyaksiz zaytun. Zaytun vitaminlar va minerallarga boy, o'simlik yog'larining manbai hisoblanadi. Meva pulpasidagi yog'larning 90% dan ortig'i mono va ko'p to'yinmagan yog'li kislotalarni o'z ichiga oladi. Mustaqil Atıştırmalık sifatida ideal, pishirishda ular turli xil sovuq va issiq idishlarda ishlatiladi.
Zaytun (zaytun) tarkibida to'yinmagan Omega-3 va Omega-6 yog ' kislotalari ko'p. Shuningdek, aminokislotalar, shu jumladan ajralmas — ular tanaga faqat tashqi manbalardan kirishi mumkin va mustaqil ravishda sintez qilinmaydi. Bundan tashqari, zaytun (zaytun) tolaga, minerallarga va vitaminlarga boy. Stol zaytun navlari tosh bilan yoki bo'lmasdan marinadlanadi. Konservalangan zaytun, ayniqsa to'ldirilgan, mazali ta'mga ega va gazak, mazali konservalar bo'lib, oziq — ovqat assortimentini to'ldiradi va eng muhimi, shifobaxsh ahamiyatga ega. Zaytun daraxtining mevalari salatlardan tortib sho'rvalargacha bruschettgacha bo'lgan turli xil taomlarning bir qismidir. Mamlakatimizda kamroq mashhur quritilgan zaytunni sinab ko'rishingiz kerak. Ular yanada zich tuzilishga va o'ziga xos achchiqlikka ega, bu idishlarga achchiq va g'ayrioddiy ta'm beradi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.